Следва

Лукова маска – любимо лакомство за косата

В несесера: Какво всъщност е органична козметика

Какво съдържат тези продукти и какво правят за теб. Последните проучвания ни казват, че средно статистическата...

Celebrity beauty преди 14 години

Определенията органично и био отдвана престанаха да бъдат просто модерни епитети и далеч надминаха предварителните възприятие за нещо скъпо и може би малко скучно.

И ако си се научила да четеш съдържанието на всичко, което купуваш, значи си се научила да цениш здравето и красотата си, поемайки отговорност за всичко, което консумираш.

Точно както хората се интересуват какво слагат в телата си и се насочват към органичните храни, също се случва и с органичната козметика за лице, независимо че там все още не е толкова стриктно колкото храната.

Какво съдържат обаче органичните продукти и какво правят за теб!? Последните проучвания ни казват, че средно статистическата жена може да абсорбира 2 килограма химикали от продукти, нанесени на кожата всяка година.

Ако кожата ти „поглъща” 60 процента от съставките в кремовете, е редно да се зачмислиш и върху това какви съставки са добри за кожата ти.



Продукт, който е органичен, трябва да съдържа минимум 70 процента органични съставки. Тези продукти трябва да нямат никакви пестициди след култивирането.

Някои продукти, които твърдят, че са органични може да съдържат само 1 процент съставки, които са органични или може да съдържат някои неорганични съставки.

Също така, има продукти, които поддържат нивото от 70 процента органични съставки, но нямат сертификат, защото или компанията не иска да се занимава с това или е свързано с разходите и бюрокрацията по кандидатстване за сертификат.

От своя страна, тези които издават сертификатите не могат да одобрят съставките, тъй като не знаят през какъв процес на обработка са минали преди крайния им вид за употреба. Понякога това се получава при смесване с вода, глицерин или диви растения.

Например, в боди лосион, който е органичен, но съдържа главно вода, глицерина не може да достигне до ниво от 70 процента, за да се достигне нивото за сертификат. В сферата на аромотерапията, много от основните масла не са органични, но това не значи, че на са чисти.

Много от медицинските дистрибутори използват доставчици, на които могат да вярват и които внимателно са култивирали продукцията с възможно най-малко или въобще без употребата на пестициди.



Дали органичната козметика за лице ще ти действа добре, зависи от вида на кожата ти и от твоите очаквания. Например, ако искаш крем против стареене, най-вероятно няма да сте толкова доволни от органичните кремове, колкото от останалите с това действие.

Тяхното действие, зависи от човек до човек, също както и неорганичните кремове, нужно е да намериш този, който действа за теб.

Алтернативата на органичните и все пак „зелени” са натуралните, ботаничните или аромотерапевтични продукти. Въпреки че термина натурален е трудно да се определи точно, най-общо, натурални са продуктите от природата, които са полезни за кожата.

Ако си тръгнал в посока органично, натурално, ботанично или аромотерапевтично, не спирай само на спирка кожа. Помисли също и за косата и тялото, защото впоследствие те ще ти се отблагодарят.

 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 1 седмица

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя