красота

Вести old

slava.bg : Еко-гримове за естествена красота

Еко-гримове за естествена красота

Пропагандата на еко-съзнание в последно време се превърна в най-сензационния, доходоносен и, бихме добавили, полезен начин човечеството да се научи да върви в крак с природата.

Буквално отвсякъде ни затрупват със „зелени“ стоки и имайки предвид, че навикът ни да консумираме е доживотен, започнахме постепенно да се пристрастяваме и към новите еко-продукти.

Природосъобразното ни ежедневие включва вече и цяла колекция от натурална декоративна козметика.

От известно време насам нейните производителите разработваха новата порода грим, който тотално изключва вредни химии в състава си. На пазара са вече така наречените минерални гримове, които действително са обогатени с естествени минерали от земята.

Тайната на успеха им се крие в естествени вещества като бял цинков окис, титанов диоксид, талк и множество стрити на прах минерали, които смесени с други неорганични пигменти, придават плътен и дълготраен цвят на грима.

За разлика от обикновените гримове, „земният“ не съдържа никакви изкуствени ароматизатори, оцветители или консерванти. А знаете добре, че именно те са виновниците за повечето алергични реакции, които третираната кожа проявява.

Продуктите от сериите минерален грим са предимно прахообразни, имат защитен UV фактор и прилепват по кожата като много фин воал от блясък. Ароматът им е в резултат на употребата на екстракти от растения като лавандула, сандалово дърво, мушкато, иланг-иланг, пачули, роза, зелен чай и др. Повечето от тях имат успокояващи, регенериращи и хидратиращи кожата свойства.

Освен с лека текстура, минералния грим може да се похвали и с доказаните си противовъзпалителни свойства, особено при мазна кожа и такава, предразположена към акне.

Дерматоложката Франчеса Фуско от „Mt. Sinai Medical Center“ (Ню Йорк) казва, че употребата му не засяга свободното дишане на порите на лицето и може да се поставя дори след лазерно третиране или след дълбок пилинг, без риск от възпаления или алергични реакции.

Главното обаче, което ни интересува е, дали гримът ни е достатъчно блестящ, мек, наситен и траен. Известните марки производители са се погрижили да създадат най-разнообразни цветове и текстури, които по никакъв начин да не отстъпват на досегашните.

Едни от най-известните марки, които лансират цели колекции минерален грим са Revlon, Cartice, Dior, L'oreal, Bare Minerals, Aromaleigh, MAC, Elusyion и Domaly Minerals.

Няма коментари към този материал !